YouTube

Fredagscovern: Klara & Jag: Du & Jag

Det finns finns vissa musikaliska alster som man håller lite närmre hjärtat än andra. Vissa låtar som känns som doften av nybakade bullar när man kommer innanför dörren. Barndomens och ungdomens allra finaste minnen.

Wannadies finns i allra högsta grad med i min ryggsäck med varma minnen. Inte bara just med dagens aktuella låt, utan med en hel del av deras låtar. De stod för något nytt i min värld. Att band från Sverige också kunde mäta sig med storasyskonen från de brittiska öarna (ja jag var väldigt Brittifierad ett tag).

Jag hade nästan glömt bort explosionen av indiepop från Sverige i mitten på 90-talet.
Det var med dokumentärserien ”Det svenska Popundret” jag började minnas.
Brainpool. Cardigans. This Perfect Day. Popsicle. Pineforest Crunch!
Herrejeflar vilka låtskatter.
Har du inte sett den så råder jag dig att surfa in på Svt Play och kötta ner dig i svensk musikhistoria.

Nog om historia och dåtid. Wannadies som sagt, den smått fantastiska popkaramellen You And Me Song tillhör iallafall i min värld den kategori låtar man aldrig tycks tröttna på.
Hur många gånger den spelas så känns den alltid fräsch. Ett konststycke i sig.

Men nu är det fredag och det betyder FREDAGSCOVER!

Jag kan inte ens under pistolhot säga hur jag hörde låten. Men jag kände igen melodin där någonstans långt långt i bakgrunden. En melodi jag hört hundratals gånger innan.
Men det var något som inte stämde. Tempot var lugnare. Sången mjukare. Språket svenskare.

Det krävdes lite detektivarbete men till slut fann jag den. Klara & Jag. Du & Jag.

En alldeles fantastisk tolkning gjord med en stor portion vördnad och respekt.
Och visst funkar den lika bra på svenska.