Fredagscovern: Ett samtal om ett Drömhus och polerad avföring

Följande samtal äger rum mellan två skivbolagsmänniskor i centrala Stockholm. Det är kris och panik. Något måste hända och sommaren är på väg med en rasande fart.

För att underlätta lite så har vi valt att kalla det första dumhuvudet för X, och det andra dumhuvudet för Y.

Kontoret 10.00

X – Bra att du kunde komma. Vi måste snacka om sommaren. Det ser så jävla glest ut för oss just nu. Vi behöver en hit. Vi behöver snabba cash. Jag behöver åka till Thailand i vinter. Hur faan ska vi göra?

Y – Jag har funderat lite på det där också. Asså den här house-grejen verkar ju gå hem hos kidsen nu.

X – House..faan va bra. Men det kostar ju så in i helvete mycket att anlita dom där. Han med kepsen bakofram kostar ju en månadslön för oss. Vi behöver tänka lite utanför boxen här. Vi vill ha en jävla massa pengar. Men vi vill inte göra nåt för att få dom..hrrmm.. det här blir tufft.

Y – Kan vi inte damma av nån gammal låt då? Nån som inte kidsen har hört innan. Nån låt som dom fulla jävlarna kan skråla med i när de står packade på studentflaken. Nån sexig låt. Sex funkar ju alltid. Och sommar.

Timmarna går och de två dumhuvudena spekulerar vidare


X – JÄVLAR I HAVET! Jag har det..

Y – BERÄTTA!! BERÄTTA!!

X – Kommer du ihåg den där låten från 80-talet som vi gjorde en cover på på 90-talet? Du vet den där dåliga låten som vi lät en tjej sjunga och som fick sexa till det lite i videon.

Y- Ja men den har vi ju redan gjort en cover på..

X – Ja men va faaan skit i det. Det var ju sjuttton år sen. Kidsen på flaken var ju inte ens födda då. Texten är ju hjärndöd. Det enda de kan är ju VILL HA DIG I MÖÖRKRET HOS MIIIIG. Det kommer funka asbra på studentflaken runt om i Sverige. Och för att inte väcka för många misstankar så döper vi den till nåt nytt. Nåt fräscht..

Y – Vill ha dig igen?

X – Jag orkar inte tänka mer. Vi döper låten till Vill Ha Dig 2015 bara. Ingen bryr sig ändå.

Y – Men du, jag har en ÄNNU bättre idé. Istället för att bara göra EN ny version av covern på covern så gör vi en hel jävla EP med massa nya olika versioner av covern på covern. Så kan den liksom bara rulla på flaken. Det innebär ju ÄNNU mer pengar för oss. Typ en extra vecka i Thailand i vinter.

X – Det här är den bästa idén vi haft någonsin.

Y – Det här kommer bli så sjukt fett. Vi är genialiska. Börja ringa lite samtal till folk som vill jobba gratis.

X – I´m on it!

Y – Kolla om hon som sjunger kan tänka sig att göra nåt nästa år också. Typ Ooa Hela Natten eller nåt sånt.
Nån gammal dålig låt som folk har glömt bort som vi kan köpa loss för en billig penning.

Sådär går det alltså till när människor försöker göra det här landet lite dummare. Och nej jag tänker inte bifoga någon lyssningslänk. Bor du i en stad, vilken stad som helst så kommer du ändå få höra låten om några veckor. Från ett studentflak med fulla ungdomar som gör sitt bästa för att sjunga med till en polerad skitkorv, denna gång med strössel på.