Fredagscovern – I can’t make you love me

Varje gång jag träffar en människa som tror att det är Birdy som har gjort Skinny love, pulveriseras något viktigt i mig.

Det är inte nödvändigtvis något fel på Birdy. Ibland har det till och med hänt att jag har skruvat upp volymen när hon har dykt upp i lurarna. Men det är viktigt för mig att alla vet att det är Bon Iver som gjort Skinny love. Bon Iver lagar allt som pulvriserats.

Klippet när Justin Vernon och Sean Carey slagit sig ner vid varsin flygel har visats nästan fyra miljoner gånger på Youtube. Jag kan stå för i alla fall en halv miljon. I över 20 minuter pianotolkar de huvudsakligen låtar från senaste albumet ”Bon Iver”.
Men det finns ett undantag. Kanske det bästa undantaget sen undantaget uppfanns. Covern på Bonnie Raitts I can’t make you love me, åtta minuter in i klippet.
Justin Vernon har också tolkat Raitts smäktande ballad från början av 90-talet på egen hand – men Sean Carey behöver inte skämmas för sin falsettsång han heller. Men hur bra Bon Ivers version än är så finns det garanterat någon som vill höra Birdys version av I can’t make you love me istället.

PS. Stanna lite längre på toan och se hela klippet om du inte gjort det.