Fredagscovern: Amason – I want to know that love is

Alla två gånger jag har sett Amason live har de spelat en fantastiskt snygg version av Foreigners I want to know what love is. Och båda gångerna gick jag från konserten med önskan om en studioversion av just den covern. Nu är den äntligen här!

Höjdpunkten i Henrik Schyfferts show ”The 90’s – ett försvarstal” kom i berättelsen om när han var och såg Lukas Moodysons film ”Fucking Åmål” 1998. Hur han såg att Moodyson använde ”I want to know what love is” i en av filmens finaste scener på ett helt oironiskt sätt. Schyffert tog med sig insikten att ironin nu var död.

Det är en bra anekdot. Men om vi ska vara ärliga – har Foreigners gamla dänga någonsin varit att betrakta som dålig? Smörighet åsido – det där melankoliska stråket som går genom hela låten är underbart.

Om Schyffert, och andra för den delen, fortfarande inte har förstått storheten med låten så borde det inte vara någon tvekan nu när Sveriges popälsklingar Amason har spelat in sin bedårande cover.

Melankolin finns kvar, den förmedlas bara med en lite mer Amasonig ljudbild och framför allt med Amanda Bergmans underbara röst.

EP:n som låten är med på innehåller förresten även en riktigt vass cover på The mamas and the papas California dreaming’. Missa inte den heller.