Fredagscover: The Boys Of Summer

Ni vet när man sitter i bilen och för en gångs skull så är radion på. Man förbannar all reklam och alla dåliga låtar. Men så ibland kommer det på en låt (väldigt sällan, men ändå) som helt plötsligt förgyller hela resan. Oftast är det en riktigt gammal goding som lyckas trolla fram de känslorna.

Självklart är vi alla olika. Mina låtar kanske inte gör någonting för just DIG, men jag har ett förråd av gammal skåpmat som jag aldrig tycks tröttna på. Det kanske är just för att jag inte lyssnar på låtarna så ofta så jag inte sliter ut dom. Men vissa låtar finns liksom bara där, som en kär gammal vän med sporadisk kontakt, du vet en sån där vän som när man väl ses så är allting precis som vanligt.

Don Henleys megadänga från 1984 är precis en sån där gammal vän. Älskar jag låten? Nej nej, men den är fin. Den ger en skön värmande känsla i kroppen.

Så när jag såg att en av låtarna på Bat For Lashes live-EP hade titeln ”Boys Of Summer” blev jag ju självklart väldigt nyfiken. Är det den? Hur har hon arrat den? Inte kan man väl..

Jodå.
Hon kan.
Med den äran.