Amanda Jonsson

Filip Lundgren vill få lyssnaren att öppna ögonen

Popmusik kan ta vägen in i hjärtat på flera olika sätt. Filip Lundgren valde den lyriska vägen. Med en text som är obekvämt ärlig vill Herr Lundgren få lyssnaren att öppna ögonen och ta in vad som händer utanför vår trygga lilla vrå.

”Jävla Värld handlar, precis som det låter, om den här jävla världen. Texten i låten kretsar kring att en person ser någonting på TV, men som inte vill veta av allt det hemska. Vi privilegierade människor här i västvärlden kan välja att ta in information om hur människor som har det sämre ställt än oss har det, eller välja att inte ta in det. Vi kan bara stänga av TV:n om vi ser någonting som skaver, även fast det vi ser är en del av någon annans vardag, och även fast vi vet att det är för jävligt för många. Jag önskar att alla som hör den, jag själv inräknad, ska öppna ögonen åtminstone lite grann och se sig om och fundera på vad var och en kan göra för att världen ska kunna vara en dräglig plats för alla.”

Sen ska vi absolut inte förglömma att Jävla Värld är en alldeles fantastisk popkaramell. Med en käftsmäll till refräng som garanterat kommer dansa sönder många bord under febriga sommarnätter.
Jag väntar fortfarande och spänt på det stora genombrottet från Filip Lundgren.
Med denna singel har han absolut tagit ett sjumilakliv i rätt riktning.

 

Filip Lundgren – Jävla Värld