Festivalen där solen aldrig går ner

Dans Dakar slår på stora trumman och flyttar till Riddarholmen i augusti, en riktigt frän plats, men i viss konkurrens står man sig slätt. På Secret Solstice går solen aldrig ner.

Det har varit känt ett tag, men nu bekräftar arrangörerna att den elektroniska musikfestivalen Dans Dakar byter universitetsområdet mot Riddarholmen och dunkar upp festivalen mitt i Stockholms hjärta den 9 augusti.

Det är en potentiellt sett lysande plats att arrangera en festival på och kan säkerligen bli en succé nu när tanken är att festivalen ska ta nästa steg och dessutom arrangeras samtidigt som Way Out West i Göteborg.

Det har blivit viktigare och viktigare inte bara med stadsnära festivaler utan dessutom med fräsiga festivalområden nu när publiken uppenbarligen ledsnat på att tälta på leriga åkrar och genom att förlägga festivalen till Riddarholmen ligger Dans Dakar i framkant.

Men (MEN!) man ståtar knappast med norra Europas fräckaste festivalplats. I jämförelse med Secret Solstice ligger man verkligen i lä.

Den helt nya festivalen, belägen i den isländska huvudstaden Reykjavík, jobbar med taglinen ”Midnight Sun Music Festival” vilket är en helt sanningsenlig beskrivning av läget. Under festivaldatumen 20-22 juni är solen uppe dygnet runt och går således inte ner på hela festivalen.

Det i kombination med varma källor och ett digert och imponerande startfält highlightat av Massive Attack borgar för en upplevelse utöver det vanliga.

Bekanta er mer med festivalen och dess program här: www.secretsolstice.is

…och framförallt dröm er bort till den mäktiga trailer som släppts lös för att promota eventet.