En odödlig start på det nya året

De senaste åren har jag haft Spotifylistor dedikerade till det aktuella året där jag har slängt in nya låtar som faller mig i smaken. Det brukar vara ett bra verktyg att ha när året ska sammanfattas i listor och det är kul att ha en matig sammanfattning av musikåret som gått.

Igår var det dags att skapa en ny lista med namnet ”Låtar 2015” och först in i listan blev Marina Diamandis, a.k.a Marina and the Diamonds. Hennes nya singel Immortal släpptes på årets första dag och är ett smakprov på kommande skivan ”Froot”. En snygg electropop-ballad med mäktigt sound. Den melankoliska texten om att vilja leva för evigt känns som en passande start på det nya året. Ta med er raden: ”Everybody dies chasing after time.”

Här är listan, följ den gärna. Det kommer säkerligen att dyka upp både dödsmetall, pop, visa och hiphop.

Vad kan man se fram mot under det nya musikåret då? Personligen har jag några släpp som jag har höga förväntningar på under de närmsta månaderna.

Den 20 januari släpps Marilyn Mansons nya skiva ”The Pale Emperor”, varifrån två riktigt lovande singlar har släppts.

Silvana Imam följer upp 2014 års EP ”När du ser mig, se dig” med en ny EP i februari: ”Jag dör för dig”. Med tanke på hur bra Tänd alla ljus som hon spelade i Musikhjälpen är så tror jag att det kommer att vara ett gäng grymma nya låtar från en av Sveriges coolaste artister just nu. I februari kommer också Say Lou Lous debutskiva. Efter ett gäng bra EP:s och singlar ska det bli spännande att höra skivan. Soundet har sakta men säkert rört sig från lugn och drömsk electro till ett mer discomässigt sound. Skivan kommer förhoppningsvis innehålla en bra blandning.

Thåström släpper ny skiva – ”Den morronen” – den 11 februari och ger sig sedan ut på en omfattande turné. Hög tid att få höra ett smakprov från skivan alltså! På turnéfronten måste också First Aid Kit nämnas. Systrarna ger sig ut på en ordentlig Sverigeturné med start i Linköping den 8 februari och efter sommarens konsert på Popaganda måste jag varmt rekommendera att se duon live.

Några guldklimpar som kan göra vintern lite bättre. Vad ser du fram mot under 2015?