Drygt 200 album – lyssnarna bestämmer priset

Skivbolaget Deep Elm gör inte bara en god gärning genom att släppa en uppsjö av fantastisk musik. Nu låter de dessutom lyssnarna bestämma priset på hela bolagskatalogen.

Sedan starten har det amerikanska independentbolaget hunnit ge ut drygt 200 titlar. För den som orkar förkovra sig är det en diger skatt av rock och emo men framförallt postrock.

Underbart vacker postrock.

Bolaget har förgyllt etern med så väl regelrätta albumsläpp som högkvalitativa samlingar och hjälpt band utan någon enorm bas att stå på att nå ut till i alla fall en något större publik.

Nu tar man nästa steg i den kedjan.

”We release albums that move our hearts and for no other reason at all” orden som yttras i ett officiellt statement från bolaget skulle kunna vara vilket försäljningsmumbojumbo som helst, men det är det inte.

Det bevisar Deep Elm genom att tillgängliggöra precis hela sin katalog enligt ett ”name your price”-koncept.

Ladda ner vilken skiva du vill, betala vad du tycker den är värd och skulle du inte ha några pengar…ladda ner den ändå och sprid ordet om den på Twitter och Facebook så hjälper du ändå till på det sätt du kan. Det är så bolaget resonerar och världen borde jubla när en uppsjö av postrock, underbart vacker postrock, görs fri till en kostnad alla kan klara av.

Förkovra er i katalogen här: http://www.deepelm.com/music/

När vi ändå talar om postrock. På en av Deep Elms samlingar – ”The Emo Diaries Chapter 12: I Love You But In The End I Will Destroy You” återfinns en orkester vid namn Collapse Under The Empire.

En tysk duo, från Hamburg närmare bestämt, som i maj är aktuella med ett nytt släpp kallat ”Sacrifice & Isolation”.

Som av en händelse råkade jag snubbla över gängets katalog inatt. På Spotify. Så klart.

En soffa. Ett par lurar. En ocean av tid. Underbart vacker postrock. Det behöver inte vara svårare än så.

När ni gjort upp med Deep Elms samlade katalog rekommenderar jag en dust med Collapse Under The Empire dessutom.

Ni hajar precis.