Det här missar vi inte på Bråvalla

I morgon startar årets Bråvallafestival på riktigt. Drefvet kommer så klart att vara på plats – och här är några av höjdpunkterna vi ser fram mot.

Henrik Engström

Henrik-Engström_avatar_1391337362-200x200Band of horses
Torsdag, 21.15, Juno
Såklart. Jag är en sucker för hästrock som stinker sydstat. Nya plattan ”Why are you ok?” kanske inte har en No one’s gonna love you men den är ändå tillräckligt mäktig. Jag hoppas på allsång.

Mumford and sons
Torsdag, 00, Luna
Det känns kanske lite förutsägbart. Men jag har väntat i sju långa år på att få se Mumford and sons. Jag har missbrukat youtube-klipp och dokumentärer med britterna – förväntningarna på konsertdebuten är skyhöga.

Highasakite
Torsdag, 17, Juno
I superrullen ”Wish I was here” brister det ett par gånger. Framförallt när Bon Ivers Heavenly father är ljudkuliss. Highasakites version är minst lika tårframkallande. Räknar med känslor och dans.

 

Fredrik Tideman

Fredrik-Tideman_avatar_1389808261-200x200Tired Lion
Torsdag, 20, Norrköping Lounge
Ljuvlig indierock från australien. Räknar med 90-talsnostalgi och tonårskänslor på tältscenen.

Action Bronson
Fredag, 19.30, Luna
En av flera hiphop-akterna jag ser fram mot i år. Det ska bli grymt kul att se Action Bronsons uppenbarelse på scenen, denne korpulente kock som övergav köket för att satsa på musiken.

Att packa regnjackan
Traditionsenligt ser Bråvalla ut att bjuda på en hel del regn. Fy fan. Här kommer ett riktigt pappatips: Ta med ett torrt ombyte.

 

Ricky Holmquist

Ricky-Holmquist_avatar_1388577087-200x200Att hänga på festival är så mycket mer än bara musiken. Det är ett utopiskt samhälles uppgång och fall man får uppleva. Så om man ska plocka ut och lyfta fram tre saker man absolut inte får missa under dessa festivaldagar så är det dessa tre:

Campingen
Man måste ta en tur runt campingen. Att se alla dessa fantastiska underbara människor ( i diverse skick) är en upplevelse som musiken inte ens kommer i närheten av. Campingen ÄR en musikfestivals hjärta och lungor (och kanske skadade lever).

Biffy Clyro
Torsdag, 20, Panorama
Jag har så höga förväntningar på den här spelningen att jag alldeles säkerligen kommer bli barnsligt tjurig efteråt. Men jag VET att det kan bli så överjävligt bra. Hoppas bara att skottarna är på min sida. För om de vaknat på rätt sida så finns alla möjligheter i världen att denna spelning kommer gå till historien, då kan Biffy Clyro verkligen göra sig ett namn här i landet. Än så länge har de gått lite under allmänhetens radar. Upp till bevis.

Valmöjligheterna
Vill du kolla på ett argt rockband? Gå och gör det! Vill du käka en flottig pizzaslice? Gå och gör det! Vill du hångla? Gå och gör det! Vill du möta nya roliga människor? Gå och gör det! Vill du åka pariserhjul? Gå och gör det! Vill du knulla i ett tält? Gå och gör det! Vill du höra Sveriges bästa rappare? Gå och gör det! Vill du se en ståuppkomiker? Gå och gör det! Vill du bajsa i en överfull bajamaja? Gå och gör det! Du kanske fattar vid det här laget. Gör precis va fan du vill, inom lagens ramar förstås.