Niklas Bergson

Brandy är för dom

I mars släpps den, Thåströms spanska brandy och plötsligt blir det glasklart att hela den så gåtfulle artistens diskografi handlar om att dricka stark dryck från Spanien.

Vi var nog ganska många som trodde att den så integritetsfulle sångaren skulle säga Brandy är för dom när någon förde en sådan sak som att lansera en egen bolagssåld dryck på tal. Men så blev det inte. Uppenbarligen var det tvärtom, att Thåström Gärna gjort det och lystet utbrast Beväpna dig med brandy.

Det gör att hela hans diskografi kommer i ett lite annat ljus. För vad ska man egentligen tycka när den siste man trodde skulle falla för kommersialismens frestelser faktiskt gjort det?

Fanfanfan har han varit en Främling överallt som framträder i en annan prakt nu När muren föll? Liksom.

Plötsligt är det glasklart vad Den druckne matrosen dricker i sin sång (brandy) och att det är just sin egen dryck Thåström syftar på när han sjunger Slickar i mig det sista (av brandyn). Man känner sig nästan lite dum som inte tidigare kunnat läsa mellan raderna att Thåström i sina storverk åsyftat att Ingenting gör mig (så glad som att dricka brandy) och att Aldrig nånsin komma ner (efter att ha druckit brandy).

Det är plötsligt uppenbart hur han berättar om att rumla Ner mot terminalen för att ta båten Över sundet och köpa billig dryck (brandy) som kommer Från himlen sänt. Det är plötsligt glasklart vad han gjorde i Axel Landquists Park och på Brunkebergstorg (drack brandy) samt att Smaken av dig inte kan vara något annat än en kärlekssång till en flaska brandy.

Det är Bara när jag blundar jag på riktigt inser att brandy är Ännu mera gift för Thåström.

Men Den Morronen han vaknar med Brandyfläckar och spansk dryck inte blivit en försäljningssuccé fruktar jag ändå för att det blir Thåström som konstaterar Jag är en idiot.

Då är det skönt för herrn med den så oefterhärmliga rösten att han kan konstatera Jag kan Sluta (dricka brandy) när jag vill.