Björnarna dansade på Bråvalla

Den Svenska Björnstammen
Bråvallafestivalen
2014-06-26

Markus Krunegårds öppning i all ära. Det dröjer knappt en timme innan det står ett ännu större gäng på Luna-scenen som får betraktas som Norrköpings stoltheter.

Den Svenska Björnstammen har inrett scenen som en stor skog och vandrar upp till publikens jubel. Det är en stor publik som har letat sig till scenen för kollektivets spelning. Det börjar dock lite svajigt, tekniken är inte helt med från början och Åke inleder istället med en frågestund.

Vad är det för märke på gruppens blåa shorts? Överskottsbolagets militärkläder.

Då kan vi börja. Björnstammen blandar friskt och ger bjuder Bråvalla på hits från sina båda skivor. De nya låtarna funkar precis lika bra som de med några fler år på nacken, särskilt singeln Hatar allt som kommer tidigt i setet.

Jag gillar kollektivets mer melankoliska ådra som kommer fram i låtar som Långsam. Mitt på dagen på en av Bråvallas stora scener flyger dock den typen av låtar halvbra. Det är de mer dansanta låtarna som går hem – och visst dansas det i publiken. Minst lika mycket som bandmedlemmarna flänger omkring på scenen.

En mycket trevlig timme så här i början av Bråvallafestivalen. Så här i efterhand har jag bara en fråga, som kanske hade passat om Åke tagit en frågestund till. Var var Allting kommer bli bra?

Läs Drefvets intervju med Den Svenska Björnstammen från tidigare i år här.