Artisternas bästa och värsta sommarplågor

Sommarplågorna har fått en egen bok (som ni läser mer om här). Inför releasen av den passade Drefvet på att fråga några skiv- och turnéaktuella artister vilka deras bästa respektive värsta sommarplågor är.
Svaren blev högintressanta.

HM  HAMMARIN - Pressbild 2013HM Hammarin
Bäst
Dr BombayCalcutta
– Ja, helt enkelt för att det var sista sommarplågan jag upplevde innan jag började älska musik på allvar. När du passerat den gränsen är det jävligt svårt att få ut något av den genren.

Sämst
BasshunterBoten Anna (alternativt någon av alla ”ligga ligga ligga”-låtar som varit de senaste åren.)
– Jag trodde första gången jag hörde Basshunter att det var ett skämtprogram som ironiserade trance dance-genren. När det visade sig att det var en riktig låt så… Aah, nej.

Humfree Bug Art
Bäst
GESNär vi gräver guld i USA
– Vet inte om den här behöver någon närmare förklaring egentligen. ASSÅ. Men det var liksom något märkligt magiskt när en nybliven världslaget-spelare som den berusade Tomas Brolin med storhetsvansinne dansar till denna visa med den dåvarande svärmorsdröm-trion Glenmark, Eriksson och Strömstedt i Rålis 1994. Fotbolls-VM och en barndom kan ju få vem som helst att romantisera en sådan här len låt.

Sämst
Mange SchmidtGiftig
– Misstänker att sämre och tröttare skräp får man leta många långa somrar efter. Inget med detta känns bra. Kort och gott. Varken låten eller artistens usla politiska ställningstagande med låten Flyter.

Nåden
Bäst
Alina Devecerski – Flytta på dej
– Stencool artist med skön tajming och attityd i sången, rättfram och effektiv produktion – och en dunderhookig refräng.

Sämst
Elias feat. Frans – Who’s Da Man 
– Osvängig låtsasreggae framförd av en barngrupp, och med en illarimmande text om fotboll. Inte roligt.

Vanessa_press2-_1090143Vanessa Liftig
Bäst
Los Del RioMacarena
– Jag fullkomligt älskade den här låten. Jag var långt ifrån den självsäkraste tolvåringen på discot, men något mystiskt väcktes alltid inom mig när introt till låten Macarena gick på. Var jag än var i lokalen och vad jag än gjorde, så släppte jag allt. Jag gick mot dansgolvet i totalt fokus och intog grundposition. A-Hai!

Sämst
Raymond & MariaIngen vill veta var du köpt din tröja
– Jag satte glassen i halsen när jag hörde refrängen till denna låt första gången. Till vem sjunger man en så hemsk fras som “ingen sörjer när du dör, ingen ska sakna det du gör”? Denna sarkastiska bit lägger sordin på min sommarstämning.

Partiet
Bäst
TimbuktuAlla vill till himmelen
– Timbuk är en av de fetaste artister vi har i det här landet, utan att han gjort en enda sell-out-pop-hit. Bra jobbat!

Sämst
MarkoolioIngen sommar utan reggae
– Folk tror att det där är reggae när dom hör den. Fy fan.

Ida Redig
Bäst
Fools GardenLemon Tree
– När den kom så fastnade jag för den direkt, jag spelade in den på ett kassettband, så många gånger den fick plats och sedan lyssnade nonstop. Fortfarande en fin låt!

Sämst
Lou BegaMambo Nr 5
– Vad finns det att säga, det var en riktig sommarplåga som man aldrig blev av med i huvudet.

Niklas Lind
Bäst
PanetozDansa Pausa
– Den gillar jag, den tycker jag är jävligt bra. Bra producerat, det svänger som fan, den är dumbra. Den berättar vad man ska göra, nu ska vi dansa och nu pausar vi, det gillar jag.

Sämst
– Nej, jag försöker att inte fokusera på det som är dåligt…