Trude Westby

”Är du med oss eller mot oss?” – Drefvet tar ett snack med Twin Pigs

Twin Pigs startade 2015 och sedan dess har det varit grisens år enligt den kinesiska kalendern. Spelningar, skivsläpp och prisnomineringar har haglat över bandet som nu i september släpper sin andra skiva, “Scandinavian Nightmare”, som i stort sett handlar om att allt är skit precis som vanligt. Med maxad tredubbel växelsång, mullrande bassynth och norra Europas längsta micsladd kan inget, eller allt, gå fel. Perfekt för alla som bara vill spåra ur.

Så det är väl självklart att Drefvet tar sig ett snack med kvartetten inför släppet av ”Scandinavian Nightmare”

Plattan släpps 7:e september, två dagar innan valet. Är inte det lite som att lämna in sin önskelista den 25:e december?
Det beror sig på hur man ser det.
Vi kommer ju behöva ett soundtrack de här fyra kommande åren om hur skit allting är.
”Scandinavian Nightmare” blir perfekt för det.

”Scandinavian Nightmare”, vad vet ni som vi andra inte vet? Bör vi vara oroliga?
Problemet är väl att alla vet exakt vad det är. Alla vet exakt hur det är att plötsligt bli en kund och bli tillfrågad om du vill bli medlem så fort du ska ta del av enkla samhälleliga funktioner som är självklara.
Fyfan vilken skit det är ändå. Men ja, vi borde vara oroliga.
Hur mycket utförsäljningar och avregleringar har vi råd med egentligen?

I låten ”Burning Flag” på förra skivan ”Chaos, Baby” förekommer det tidsmaskiner. OM ni kunde åka till en specifik händelse, framåt eller bakåt i tiden. Var skulle ni landa?
Det hela blir för oss en fråga om huruvida tiden är linjär och om den ska delas upp i flera tidslinjer beroende på vissa givna händelser. Men med det sagt hade vi nog gärna åkt framåt till den tidslinjen punkare strövar fritt i världen och äger den. Alla klädda som punkare i serietidningar från 80-talet.
Bara vi får lämna the age of idiots som vi lever i nu, egentligen.

Vad betyder ordet ”PUNK” för er?
Det kan vara så mycket. Just nu är det lite beroende på dagsform, ibland är det the greatest, ibland är det bara en slogan på nån ölsort som ska ge lite krydda till en ängslig medelklass. Ibland är det att göra nya, feta saker som man tänkt egentligen är helt omöjliga. Ibland är det att göra exakt som alla andra redan gjort i alla tider.
Men idag, för oss, är det att slå underifrån och få göra saker på våra villkor.
Att säga nej och hej då till bloggar som vill sälja annonser för att recensera ens skiva.
Idag är det att vara så pass bra att folk inte kan ignorera en längre.

Är det numera tillåtet att använda synthar i punkmusik?
De som tycker något annorlunda måste släppa sargen. Speciellt nu när Twin Pigs kommer bli ledstjärnan för hur all framtida punkmusik kommer låta så är det bara att fråga dig ”är du med oss eller mot oss?” – och är du mot oss kommer du dö, så.

Alright poets..eller texterna kanske inte är lika viktiga som energin och urkraften?
För Erik är texterna superviktiga, tyvärr får han ofta stryka sina storslagna idéer till förmån för låtskrivandet. Men Erik låter hälsa att den som tar sig tid att läsa igenom våra texter kommer bli highly rewarded.

Var är Twin Pigs om 10 år?
Säkert på någon rutten återföreningsturné tillsammans med yngre, bättre och koolare band som fått ”äran” att spela förband åt oss. Så passa på att gå och se oss nu när vi peakar.

Scandinavian Nightmare släpps den 7:e september