Wish I Was Dead – Förnedrande sätt att dumpa

Rockorkestern Ignore The Elephant släpper video till singeln ”Wish I Was Dead” (se den nedan), en video som kort och gott handlar om att få nobben. I samband med denna premiär bad vi bandet beskriva de värsta sätten att bli dumpad. Nedan bjuder vi er resultatet. Det gör ont.

Vi är Ignore the Elephant. Vi har gjort en låt.

WISH I WAS DEAD är en låt om att längta, men av rädsla för allt som kan gå fel inte våga ta steget. För visst har vi alla stått där och blottat våra djupaste känslor. Kastat oss ut i det okända för att sedan bli hänsynslöst slagna till marken. Det suger. Ni ska få några exempel. Av förklarliga skäl väljer vi att inte gå ut med vem av oss som varit med om följande otäckheter.

NEDSKJUTEN
– Jag var ute och tog en öl med några vänner en kväll. Jag hade köpt nya kläder och var nyklippt, så jag kände mig både glad och vacker. Under hela kvällen hade jag utbytt blickar med en person på andra sidan rummet, och efter ett par timmar tog jag mig i kragen och gick fram för att prata lite. Med mitt vänligaste leende på läpparna öppnade jag munnen för att hälsa. Innan jag hann få fram ett ljud vände hon sig mot mig, skakade på huvudet och sade kort och gott:

”Jag är inte desperat.”

I’m still recovering.

SPIRAL
– Vi skulle ha releasefest för vår då nya singel. Det skulle bli vår dittills största konsert, och dagen innan hade jag stämt träff med tjejen jag var kär i. Några timmar innan vi skulle ses ringde hon dock och ställde in. Hon berättade att hon hade satt in spiral, och hade för ont i magen för att ses. Jag frågade då om hon fortfarande ville komma på vår konsert dagen därpå. Hon sa att hon inte kunde, eftersom hon skulle träffa sin nya KK, som för övrigt var anledningen till att hon satt in spiral.

Det var första gången jag knarkade.

DET VÄRSTA
För det mesta är dock det värsta inte att bli nobbad. Oftast är det som gör mest ont att inte ens komma så långt. Att inte ens ta reda på hur det kunde gått. Dessutom tar ovissheten längre tid att komma över än ett nej, och det är det vi vill ha sagt med Wish I Was Dead. Vi hoppas ni tycker om den.