Viktor Olsson, Marlon Brando & Billy Ocean

Trots att jag inte hade hört låten innan hade jag ju dansat till den tusentals gånger innan.
De blinkande discoljusen avslöjar tårar i ögonen. Det vackra, det dansanta möter det mörka, vemodet.
Viktor Olssons senaste singel Marlon Brando är Billy Ocean från Bohuslän.

Marlon Brando handlar om den där låten dom lirar på krogen när dom tänder i taken.
När det är dags att dra kragen upp på jackan och gå ensam hem över bron, en euforisk gospel om att sträcka ut handen för att sen dra den tillbaka. Om att se din crush hämta jackan i garderoben och försvinna ut i natten – Viktor Olsson

Där har vi det. Svart på vitt. Vemod och eufori. Hand i hand. Borde jag skämmas att jag dansar? Min kropp reagerar på precis samma sätt som när jag hör Love Really Hurts Without You. Jag kan inte stå still. Jag vill inte stå still. Borde jag ha dåligt samvete?
Att andras olycka skänker mig en enorm glädje. Äsch..tar låten från början och höjer lite..lite till.

Dom tänder i taken.
Du börjar gå mot baren.
Bort mot garderoben
Sen ut genom dörren

Marlon Brando är sista singeln innan skivan ”Viktor Olsson” släpps den 21:e september. Det är ju knappast så att förväntningarna på skivan blir mindre med den här singeln. När svärtan och vemodet greppar hoppfullheten och dansar fuldans smälter jag.

Det finns dagar
Dagar när du är allt.
Dagar när jag lever
Som om du inte fanns.
Dagar säger gå, gå gå,
Gå inte ifrån mig nu.
Dagar säger gå gå gå
Gå inte ifrån mig nu.

Jag börjar tro att Herr Olsson har kokat ihop något riktigt episkt där borta i Stenungsund. Smakproven hittills från skivan har varit på en väldigt hög nivå. Om en vecka vet vi. Tills dess hittar ni mig med dansskorna på, hand i hand med svärtan och vemodet.

Allting går i hundra delar
När dom spelar are we scared to be lonely.
Jag önskar att jag vore någon annan
Och jag älskar hur du småler
Och jag vet, att du vet.
Att du är allt som jag vill ha.

Viktor Olsson – Marlon Brando