Viktor Olsson – Du Lever Livet

Med årets (hittills) varmaste dagar kom årets (hittills) svängigaste singel. Viktor Olsson visar åter igen att han är på väg mot något stort, något större. Som textförfattare kan han med gott samvete räkna in sig bland toppskiktet i detta land. Musikaliskt står han åter igen med ett ben i soulen och ett ben i den svenska popen. Kombinationen soul och svensk pop är inte unik, men den står ut. Det är så smittande, så drabbande att det finns inget mer att göra än att bara ge efter. Höja vit flagg och dansa. För den här låten kräver dans. Dansa i köket. Dansa i hallen. Dansa på gatorna. Dansa när du väntar på bussen. Var du vill. Dansa.

Med självbetitlade fullängdaren som släpptes i höstas så visade Olsson med besked att han är på väg. Mot vad kan bara tiden utvisa. Men det vore synd och en jävla skam om det här inte exploderar. Gatorna och klubbarna först.
Sen får vi se..

Om singeln säger Viktor Olsson till Drefvet :
”Det finns något vackert med fönster och jag har alltid känt att musiken har varit fönstret mot världen. Som låtskrivare ser du allting genom det där fönstret. Du är alltid på andra sidan glaset. Iakttagande och bejakande. Jag kunde spendera timmar i mitt fönster på andra våningen i ett klarblått hus på Nötvivelvägen i Stenungsund. Där satt jag och såg ner på den övergivna lekparken. Jag väntade på att gungorna skulle snurra av vinden.
Jag såg stängerna på klätterställningen bli skitigare och skitigare.
Klassrumsfönstret. Kontorsfönstret.
På andra sidan sjuder det av liv och rörelse. På min sida ingenting.
Det ville jag skriva en låt om.
En låt om att när du är redo att ge upp så kan du komma förbi mitt fönster så ser vi genom alltihop tillsammans. 
När du stänger butiken.
När dem slår dig mot repen.
Mot Ensamheten.
Kom till mitt fönster. 
My, My Sweet Thing.”