Videopremiär: MAMBO – Masquerade

Drefvet har den stora äran att få premiära MAMBOS video till låten Masquerade. Så vilka är MAMBO då? Jo såhär är det:
MAMBO är ett indierockband från Stockholm.
”Det hela började i vår replokal ute i Stockholms skärgård där vi började bygga oss en repertoar av originalmaterial utan att egentligen veta vad vi skulle göra med den.

Den första låten skrev vi den 25:e december 2017 och det var egentligen då bandet föddes, det var på juldagen och en av oss hade just fått en synth i julklapp som verkligen blev huvudinspirationen för alla låtar i början.

Den hade alla dessa konstiga ljud lagrade när vi fick den och vi älskade det, till exempel hade den ett råmande från en ko som låter fantastiskt bra i moll som vi använde mycket för att skriva melodi på dom sorgligare låtarna.

Det var ett par intensiva månader av detta; skriva låtar, repa, varken se människor eller dagsljus (och vi gjorde detta utan något särskilt mål i åtanke, det kändes bara rätt och vi gick på magkänslan) innan vi lyckades få kontakt med en producent.
Han hjälpte oss att få låtarna på band och vägledde oss i denna värld som var så ny för oss. ”

Om låten Masquerade säger bandet såhär: Masquerade skrevs i desperation, i lyckorus och i en känsla av hopplöshet.

Den handlar om framtiden och det man inte vill minnas, känslan av att alla glada ögon som tittar på dig varje dag kanske inte är glada just för att dom tittar på dig.

Den handlar om alla småsaker i livet som håller dom stora sakerna på plats.

Låten spelades in i en övergiven gammal mässhallstoalett inte långt från lagret där musikvideon spelades in.
Därav det blöta reverbet.