Ruben Fjellner

Videopremiär: Axling – Aska I Det Blå

Med en bakgrund i den svenska punk och hardcore-scenen med bandet Intohimo och med elektrobandet Ember Island tar Joakim Axling nu nya steg på sin musikaliska resa med ett helt nytt uttryck.
Efter en uppmärksammad och prisad bakgrund i musikbranschen släppte soloprojektet Axling sommaren 2019 debutsingeln Ser Dig.
I februari 2020 släpptes debut-EP:n ”Framtidstro” som är en personlig bearbetning från det egna livet.

Med den rykande färska singeln Aska I Det Blå, som även den bär en personligt skildrande iklädd en lika drabbande som smittande melodi så ser framtiden minst sagt ljus ut för Joakim Axling.
Om låten säger Axling såhär:

Aska i det blå beskriver känslan av att vara vilsen i vem en har varit och vem som en har blivit. Som jag beskriver i låten med orden ”har tappat allt men ingenting”. Men låten beskriver också känslan av hoppfullhet som infinner sig när du känner att det är på väg att vända som jag beskriver med orden ”jag ser ljuset bakom gråa moln”. Att äntligen kunna släppa taget om den du varit förut och inse att du just nu är den bättre versionen av dig själv. En uppmuntran om att aldrig ge upp, helt enkelt.

Drefvet har den stora äran att stå som värd för videopremiären till Aska I Det Blå. En musikvideo som är gjord av Ruben Fjellner, och om själva tanken med videon säger Joakim Axling följande:

Vi ville få musikvideon så realistisk och naturlig som möjligt för att förstärka känslan som jag vill förmedla med låten. Att förstärka att resan genom livet inte alltid är spikrakt uppåt men att det går att vända de negativa erfarenheterna till något vackert istället.

Så damer och herrar, varmt välkomna till videopremiär!