Videopremiär: Archi & Pelago – Tonight

Drefvet har det stora nöjet och den stora äran att få stå som värd för premiären av Archi & Pelagos video till låten Tonight.

Archi & Pelago debuterade 2018 med singeln Groundhog Day, en låt som snabbt plockades upp i allt från en internationell online-kampanj för GoPro till den amerikanska TV-serien Shameless på Showtime. Med singlarna Back och Rockefeller tog bandets smittsamma pop-musik sig in på över 20 amerikanska college-radiostationer förra året.

Bandet Queen är Archi & Pelagos husgudar, och de har alltid varit självklart att någon gång släppa en låt inspirerad av just deras gospel-universum. Efter att pianoriffet i nya singeln Tonight hade hittats på skapades sig nästan melodierna till låten av sig själva.

Archi & Pelago om Tonight:

När vi började skriva Tonight kom melodierna till oss nästan direkt efter vi hittat piano-riffet. Efter det föll sig alla ackord naturligt när vi sjöng refrängen ihop. Det är en ganska enkel låt om man plockar bort det bombastiska arrangemanget. Det räcker egentligen med några få ackord och röster, därför spelade vi in den här avskalade live-versionen i en trång liten förorts-studio söder om Stockholm.