”Vi har hamnat på en massa konstiga ställen”

På fredag släpper Hong Faux sitt andra album ”A Message from Dystopia”. Drefvet gav gruppen pennan för att lista de största inspirationskällorna som ligger bakom musiken.

1. Böcker
Det finns få saker som kan slå en bra bok i inspiration. Möjligheten att bygga upp en stämning är på nivå med musik – men med fördelen att ha en massa mer utrymme för att förklara i detalj.

2. Teknik
Smarta människor som skapar nya tekniska lösningar inspirerar att tänka nytt när man gör musik. Det är nyttigt att försöka skaka av sig konservatism och omfamna tankegångar som: “Vad händer om man tar DEN HÄR och kopplar ihop med DEN HÄR?”

3. Perspektiv
Perspektiv inspirerar. Vi turnerar och hamnar på en jävla massa konstiga ställen med en massa konstiga människor. Platser och människor vi aldrig någonsin skulle möta om det inte vore för att vi spelade musik. EN MASSA KONSTIGA STÄLLEN!!!!

4. Andra musiker
Vår uppfattning är att det finns extremt lite konkurrens mellan musiker. De flesta är genuint intresserade av varandras musik och anstränger sig för att vara goda kollegor.
Musiker och musikälskare kan faktiskt vara en av de mest sympatiska grupper av människor som finns – även om de skiljer sig mycket i alla andra avseenden.

5. Öppna öron
Alla dagens stora musiktjänster såsom Spotify, Apple Music, YouTube tävlar i vem som kan ge bästa rekommendationer på ”ny” musik, skräddarsydd för oss lyssnare.
Att ha ett öppet sinne när det kommer till att lyssna på musik man ej hört tidigare kan vara väldigt belönande. Oavsett genre kan en basgång, ett trumkomp eller en synthslinga plötsligt leda tankarna till helt nya territorier.

”A Message from Dystopia” släpps på fredag och kommer att recenseras av Drefvet senare i veckan.