Vemodig debut från In Hours

In hours
”Shadows”
(In Hours 2015)

Linköpingsbandet In Hours vann i våras den östgötska upplagan av Livekarusellen, en musiktävling annordnad av Studiefrämjandet. I riksfinalen kom de på andra placering och blev erbjudna ett gigg på INmusic festival i Kroatien. Sedan dess har de haft ett fleratal spelningar. Här i dagarna släppte de sin första EP – ”Shadows”.

”Shadows” får mig att bli en 18årig tjej med framtidsdrömmar om romans, sena nätter och soluppgångar på parkeringen i Norrköpings hamn. Men mitt något äldre jag känner också igen vemodet, det där som en har efter att ha blivit dumpad för första gången. Fått hjärtat krossat i en biljon bitar. Legat där i rännstenen och knappt orkat kravla sig upp igen, men på något sätt ändå gjort det. Sångaren Armin Memić har något visst i rösten, något som gör att det går rakt in i hjärtan. Något som får mig att känna saker jag trodde att jag hade växt ifrån. Något som jag helt enkelt trodde att jag var för vuxen för att känna längre.

Starkaste låten är Ghost som har ett gitarriff som sätter sig på hjärnan med en gång. Jag har sett killarna live några gånger och varenda gång avslutar jag kvällen (och börjar nästföljande dag) med att nynna på just det riffet. EP:n är även uppbyggd i samma ordning som de kör låtarna live, och om ni någon gång får möjlighet att se de här Linköpingsgrabbarna så ta chansen. Liveshowen är uppbyggd kring en berättelse om livet och med mystik och charm fångar de sin publik.

Bandet har inte mycket kött på benen men jag tvivlar på att det här är de sista vi får höra från dem. Jag tvivlar på att de är redo att ge upp vemodet och kämparglöden, det där jävlar anammat som lyser igenom. Det är själva essensen som gör In Hours till något annat än den melodiösa drömpop som det hade kunnat vara. Det är lite råare och lite mer.