Vecka 17: Kentfest och thrash

Festivalerna #KENTFEST äger rum först i början av juni, men redan den här helgen är det Kentfest på Spotify. Bandet släpper en låt om dagen under helgen innan ”Tigerdrottningen” släpps på onsdag.

Först ut var Skogarna som släpptes vid midnatt mot fredag. Snäppet bättre än La Belle Epoque tycker jag själv. Tungt elektroniskt driv med en bra text (Regnet blir snö, jag ser pundarna frysa så de skakar. Vid hörnet där sköts statsministern som gav namn åt gatan).

Två till låtar släpps alltså på lördag och söndag, med titlarna Godhet och Din enda vän. Det ska bli spännande att se om resten av materialet går åt samma håll. Visst skulle det sitta fint med en gitarrbaserad låt också. Missa inte heller Drefvets sammanfattning av bandets bästa låtar .

 

En annan som släppt en ny låt i veckan är Markus Krunegård. Let’s go nu är jag din yo skulle egentligen inte hamnat på skivan, berättade Markus för Musikguiden i P3. Vilken tur att han ändrade sig! Jag var tveksam till Du stör dig hårt på mig men den här poppiga låten kan jag inte få nog av. Mot karaokebaren!

 

Slayer har omgärdats av allt annat än musik det senaste året. Först ett infekterat kontraktsbråk mellan trummisen Dave Lombardo och Kerry King som slutade med att Lombardo hoppade av bandet. Sedan det tragiska beskedet att Jeff Hanneman gått bort. Med halva originaluppsättningen borta och Kerry King som framstod mest som en bitter affärsman så kändes det klassiska thrashbandet ganska ointressant.

Men nu är Slayer tillbaka med en ny låt som visar att gubbarna fortfarande kan skriva musik. Sättningen består förutom King och Tom Araya av Gary Holt, som hoppat in för Jeff Hanneman under en längre tid, och Paul Bostaph som ersatte Dave Lombardo under ett tidigare uppehåll.

Implode är en klassisk Slayer-dänga som kör över lyssnaren med ett ondsint riff och Tom Arayas text om mänsklighetens fall. Ett styrkebesked!

 

Lykke Lis nya skiva släpptes på Spotify idag. Tre riktigt bra singlar, framför allt Gunshot, lovade högt. Och efter en snabb genomlyssning är känslan positiv. Ett fint soundtrack till denna soliga fredag.