Världens sorgligaste låt

När jag satt och slöknäppte på tv:n häromdagen så snubblade jag in på det briljanta programmet Qi, där de avhandlade ämnet ”The worlds saddest song”.

En låt som varit bannlyst från att spelas på BBC fram till 2002 då låten anklagats för att framkalla självmord.Varför har jag aldrig hört talas om detta tänkte jag.

Vad är detta för låt?

Vågar jag lyssna på den?

Efter lite hobbyforskande om låtens historia (wikipedia är beroendeframkallande) så insåg jag att den här låten var något alldeles extra. Fascinerande och skrämmande på en och samma gång. En låt. En låt bara som skapat så många rubriker. Så mycket mystik omkring sig. Emo-musik från 30-talet.

Fascinerande och skrämmande.

Men särskilt sorglig tyckte jag inte att den var.

Jag har nu lyssnat på den några gånger och jag är mer levande än någonsin.

Här framförs låten i en nyare (typ) version av skönsjungande Billie Holiday

.