Vardagsflykt med Sonic Surf City

Det spelar ingen roll vad det är som tynger dig. Du kan ha hela världens problem på dina axlar. Sonic Surf City erbjuder dig en enkelbiljett till ett ställe där inga problem existerar. ”ÉPICO!” är den snabbaste vägen till solsken i sinnet.
Tryck bara på play och håll i hatten.

Jag tror jag gick på högstadiet när jag hörde den. En kompis spelade den för mig.
Det var när jag var mitt i min djupaste Oasis-förälskelse. Låten han spelade var Ups & Downs från Norrköpingsbandet Sonic Surf City. Låten tog sig in och stannade mitt i hjärtat, och varken den eller bandet har liksom lämnat den platsen.
20 år och några plattor senare har surfarna fortfarande en väldigt speciell plats i mitt liv. De är min quickfix när jag behöver lite solsken i tillvaron. När jag behöver en påminnelse om att musik inte alltid behöver vara på liv och död.

Så när det nu nalkas nytt släpp så är det med lika delar spänning som barnslig förtjusning man sätter sig ner för en första lyssning.
Och nejdå, inget nytt under solen. På både gott och ont.
Du vet precis vad du får när du lyssnar på Sonic Surf City, och jag älskar det. Texterna är lika genialt barnsliga (komplimang), musiken som ett soundtrack till ett störtlopp och allt marineras i en klackspark och lite solsken på toppen.

Du får 16 doser adrenalin rakt in i själen. Och det är egentligen där min enda invändning kommer. Man KAN faktiskt få för mycket av det goda. Det blir lite som chokladpudding, de första skedarna (eller hur du nu väljer att äta) är gudomliga, men man blir till slut mätt.
Du pallar inte mer, men så har jag ju också sträcklyssnat på plattan några gånger.

Men va faan.. du får en låt på franska (”Le Sufin Garcon”) du får svaret på hur Flogging Molly skulle låta om de var från Malibu (”Ghost Surfer Girl”) du får en låt som heter ”Mexican Standoff”. Du får 16 spår bekymmersfri surfrock.

Ibland behöver du inte mer än så.

 

Sonic Surf City – ÈPICO!