Tunga riff från Atlanta

Varje år som Mastodon släpper en ny skiva är ett bra år (trad. ordspråk). Därför var det väldigt trevligt att få en liten påskpresent i form av ett första smakprov från ”Once more around the sun”.

Det är alltid lika spännande att höra vad Atlantabandet bjuder på för sound när de släpper nytt. High road känns som en naturlig fortsättning på ”The Hunter”, den ligger inte så långt från Black tongue och Curl of the burl.Mastodon-high-road-art

Jag måste säga att jag var tveksam när jag hörde den första gångerna, lite samma känsla som första gången jag hörde oh ooooh-körerna i Curl of the burl. Men likt Curl of the burl så sjunker High road in, och nu kan jag inte få nog av det feta riffet.

Troy Sanders låter lika hotfull som i Spectrelight och Brann Dailor, som får ta mer och mer plats sångmässigt, fyller i refrängen. Det är en jävligt bra Mastodon-dänga helt enkelt.

High road kommer förresten med riktigt läckert artwork också. Mastodons skivor ackompanjeras oftast av omslag som är riktiga konstverk, och om singeln skvallrar något om hur skivan kommer att se ut så kommer det nog att bli riktigt bra.