Truckföretag kan få festivaljätte att gå omkull

Ett klassiskt spelställe och en stor och omtyckt festival. Båda hotas nu av ett truckföretag.

Skånskan rapporterar att ett företag vid namn Göstas Truckuthyrning har ett krav på 280 000 kronor riktat mot Kulturbolaget och att man därför valt att begära bolaget i konkurs. Samtidigt berättar tidningen om ytterligare fordringsägare som riktar krav mot KB och summerar de stämningar mot företaget som finns hos tingsrätten till i runda slängar en miljon.

KB är förmodligen mest känt för konsertverksamheten i Malmö, men ligger också bakom metalfestivalen Metaltown på Hisingen i Göteborg och det är i samband med det arrangemanget som skulderna har uppstått. KB ska helt enkelt inte ha betalt för alla de tjänster man nyttjade för att arrangera festivalen där Korn och Slipknot var de stora dragplåstrena.

Den stora frågan man ställer sig nu är naturligtvis hur mycket den uppenbart darriga ekonomin har med beslutet att lägga sommarens Metaltown på is?

Officiellt hette det ju att man tar ett års paus för att man inte kunde få tag i lämpliga bokningar.

Men kanske var det inte bara bristen på lämpliga headliners som spelade in och i ett sådant fall kanske vi har sett Metaltown arrangeras för sista gången.

Går KB omkull till följd av att Göstas Truckuthyrning begärt bolaget i konkurs har jag väldigt svårt att se hur Metaltown skulle kunna komma tillbaka nästa år.