Tredje stora festivalen till Norrköping – Black Christmas

Bråvalla och Where’s The Music?. Det räcker inte. Nu får Norrköping dessutom en becksvart metalfestival – Black Christmas.

“Norrköping ödelades af fienden 1567 och 1719.
Af eld 1655
Staden har ofta härjats av eld och flod
Alltid har han dock lik en fågel Fenix med större fägring och styrka
förnyat sig ur elden och askan”

De svulstiga ord som arrangörerna svänger sig med när de offentliggör Black Christmas syftar naturligtvis till att det är dags att ödelägga staden igen.

Den här gången med mörk musik. Den här gången den 19-20 december 2014 då Black Christmas kommer att arrangeras i Flygeln. Ett etablissemang som rymmer 1500 besökare.

Bakom arrangemanget står bokaren Olof Wikström från Skrikhult och Marduk-profilen Morgan Håkansson. Just Marduk firar sitt 25-årsjubileum med att spela båda dagarna, med två helt olika set.

Ytterligare headliner-akter utlovas men så här långt kan festivalen ståta med att ha bokat Sodom, Grave, Aura Noir, Nifelheim, Facebreaker och Necrophobic.

Vad säger man?

Norrköping håller verkligen på att positionera sig som en av landets främsta festivalstäder. Att ha rikets största utomhusfestival och landets första riktigt stora showcasefestival räckte uppenbarligen inte. Nu får staden landets mörkaste arrangemang dessutom.

Om det sedan kommer funka återstår att se. Hårdrocksakter har haft svårt att locka publiken ur sina hålor i staden tidigare, men konceptet är intressant.