Martin Wilson

Translikt. Sektlikt. Sagolikt Movits!

Jag är inte en man av religion. Mina besök i kyrkan handlar mest om dop, skolavslutningar och något enstaka bröllop. Ganska så tradiga tillställningar om man säger så.
Men nere i källaren på The Crypt i Linköping fick jag vara med om mitt första väckelsemöte. Movits iklädde sig rollen som sektledare, överstepräst och festfixare.

Jag vill bara erkänna att jag sett Movits innan, så jag trodde jag visste vad jag hade att vänta mig. Jag klev in i lokalen med garden uppe. Beredd på att få ett par smällar. Men inte var jag beredd på att bli överkörd av en armada av diverse stridsfordon. Movits är som en tsunami av medryckande ljud. Omöjlig att stå emot och fullkomligt ostoppbar. Blåsinstrumenten funkar som jetmotorer och basen håller på att trycka ut väggarna över Östgötaslätten. Det finns inte en chans att värja sig. Det är så löjligt smittande. Att se hundratals lyckliga, dansande, hoppande människor som sjunger hjärtat ur bröstet.
Det är bland det vackraste man kan uppleva.

När jag först hörde att Movits skulle ge sig ut på VÄRLDS-turné var min spontana tanka att nu har Luleåiterna fått hybris och storhetsvansinne. Men oavsett om ditt modersmål är svenska, engelska, swahili, kinesiska eller arabiska så kan Movits få kroppar att svettas, höfter att skaka och leenden att lysa upp som tusen solar var man än befinner sig i världen. För svängig musik är och kommer alltid vara svängig musik.
Och väldigt få band kan det här med svängig musik som just Movits.

Amen till det!