Martin Wilson

I trängseln framför Amanda Bergman

Amanda Bergman har en hel del utmaningar att tackla när hon äntrar Saliga Munkens scen i Norrköping. Lokalen är proppfull, initialt strular tekniken och den låga scenen gör att sikten är begränsad för det stora flertalet av den månghövdade publiken. Att många sökt sig dit är inget mysterium.

Redan under namnet Hajen fick Amanda Bergman en trogen fanskara och skaran utvidgades i och med Idiot Wind. Genombrottet för den breda allmänheten kom med supergruppen Amason och nu är hon alltså ute på en intim klubbspelningsturné.

Även om det som sagt var det fanns utmaningar skingrades farhågorna om en problematisk spelning snabbt. Mötet mellan drömsk, nästan monoton pop och Amanda Bergmans starka röst gör att alla potentiella problem skjuts undan. Fullt fokus på musiken. Sångerskan närvaro på scenen, styrkan i kombination med ett stråk av vemod, gör att publiken trollbinds. Till och med de orimligt långa köerna till baren glöms bort.
Låtarna från ”Docks” gör sig ännu bättre live och framför allt Falcons lyfter.

Passa på att se Amanda Bergman när hon ger intima klubbspelningar om ni har chansen, för rimligtvis kommer hon inom kort att vara allt för stor för den här typen av turné.