Toves styrka har lämnat mig ensam kvar i dåtiden

Tove Styrke
Where’s the Music, Norrköping
2015-02-13 

För ganska precis fyra år sedan gick jag på en efterlängtad spelning med Tove Styrke på Stacken/Nalen där exakt varenda förväntning infriades. Då var hon en relativt nybakad student från Idolakademien och hade hunnit släppa sin första skiva med det självklara namnet ”Tove Styrke”.
En skiva som gick om och om i mina lurar i en förtrollande loop.
Den tillhör fortfarande min personliga albumtopplista.

Den kaxiga, tuffa och framför allt modiga tjejen fascinerade mig. Vad ville hon? Vad sökte hon?
På den nämnda spelningen stod jag så nära att jag nästan blev en del i akten.
Hon var elektrisk!

Jag minns inte exakt hur många som var på plats i den lilla lokalen. Fast jag minns känslan innan spelningen och den där oron man kan känna ibland när det är så glest att folk slickar sig längs väggarna för att inte vara den som tar första klivet och råkar synas.

Det problemet fanns inte i Värmekyrkan igår. Det var fullt i den vackra, lite chabby chic slitna industrilokalen.

Jag vet att WTM är en show case festival för up and coming artister men jag kan inte låta bli att bli besviken när mina förhoppningar om att få höra Tove anno 2011 inte infriar sig.
Det handlar inte om Tove – hon är professionell, duktig och har en härlig utstrålning där hon står.
Det handlar om mig.

Jag som inte hänger med i Toves förändring.
Hon har varit borta länge, kanske längre än önskat för hon ställde ju in alla sina konserter 2012 och vi kan ju bara gissa att det var det hårda tempot och alla kraven hon kände sig tvungen att uppfylla upp som satte käppen i hjulet. Att hamna i den fåran vet vi som drabbats hur det känns.

Vi vet också hur det är att ta sig tillbaka.

Och vi vet också att man kommer ut på andra sidan som en annan person.
Lite mognare. Mycket klokare. Och  inte lika kompromisslös.
Det senare har Tove nog aldrig varit i och för sig.

Toves nya material är bra. Säkert mycket bra.
Det väcker bara inga känslor i mig.
Än så länge.

Det är inte du Tove, det är jag.
Som klänger mig fast i dåtiden när du är i framtiden.

Det är okej om du väntar – jag kommer dit.

Sen.