Tjena brorsan

Kärt barn har många namn. Det står både Moneybrother och Pengabrorsan i CV:t. Men nu kliver Anders Wendin ut i verkligheten.

Med nytt släpp under eget namn gör sig nu Herr Wendin hörd genom en första singel vid namn Lämna lampan på. Och det låter bra. Det är en sån där låt som ger höfter eget liv. Det är en refräng med kör, smittande handklapp och vackra änglar som vare sig du vill eller inte får hjärtat att trumma i takt.

Han är absolut inne på en stig han vandrat innan. Spåren är redan upptrampade. Det känns bekant. Men samtidigt nytt och väldigt fräscht.

Wendin kan sin soulinfluerade popmusik. Jag vågar nästan säga att han är en av de bästa i detta land på just den genren. Det hade varit väldigt spännande att få gräva lite i Anders skivbackar.
Jag har en känsla av att det finns otroligt mycket souldoftande plattor som fått stå modell till denna singel och kommande skiva. Jag tror. Jag hoppas.

Så visst, första singeln lovar gott. Den lämnar ett sug efter mer. Om resterande spår på denna ”debut” går i samma (eehh) spår kommer det bli bra. Väldigt bra rent av.

Ikväll är det jag som lämnar lampan på och dansar på borden.

Får jag lov?