Tikkle Me – What is real

Electropop-duon Tikkle Me från Eskilstuna släpper sin andra fullängdare betitlad ”What is real” och till skillnad från förra plattan ”Tikkle Me” , både känns och hörs den här skivan mer grandios och uppumpad. Ljudet är fylligare och allvarsamt.

Vid en första lyssning låter duon som om Kate Bush hade snubblat in i studion med The Knife och efter en stund knackar både Britta P och Jenny W på.. Men trots detta så ligger det ändå nåt väldigt unikt över hur Tikkle Me låter.

Det är dansant medryckande electropop med den där lockande frestande undertonen i moll. Som i fantastiska Time To Act. Du vet när en blir sådär glad av musiken att både tid och rum glöms bort. Där Frida Herchenröthers röst blir som vilket instrument som helst och lyckas med musiken och Karin Taberman skapa ett sånt sväng som är omöjligt att värja sig mot.

 

Bästa spåret på plattan är (än så länge) titelspåret What Is Real. Herregud vilken glädjebomb. Musik för dans på borden, i parker och på festivaler under klarblåa himlar. Men imorgon har jag säkert en annan favorit.

Men att plocka ut enskilda russin ur denna skiva är verkligen inte det lättaste. För även om både tempo och känslor går upp och ner så finns det hela tiden en nerv och ett känslosvall i varje enskilt spår. Det är inte det lättaste att skapa.

Men Tikkle Me har lyckas skapa tio olika känslor. Alla känslor klädda i olika skrudar. Alla känslor i skiftande stämning. Men alla lika äkta och medryckande.

 

Så om skivans titel kräver ett svar. Så är det att känslorna är äkta och på riktigt.

Det är det enda jag kan säga med säkerhet nu. Och det duger väl gott så.

Tikkle Me har gjort en väldigt bra pop-platta. Jag hoppas folk och fä upptäcker den.

Plattan och gruppen förtjänar det.

.