Theo Berndt har ordet

Vår värld är inte perfekt. Alla kan vi göra något för att vår tid på denna jord ska bli lite bättre.

Så vilka låtar tycker Theo Berndt handlar om en bättre värld? Och vad har egentligen en hemmagjord ryggsäck med en bättre värld att göra? Svaret får ni se i bandets kommande video till låten Atomic. Tills dess kan ni läsa och höra vilka låtar som gör världen lite vackrare, lite bättre. TheoBerndt-MusicVideo

Dan RomerOnce ther was a Hushpuppy

Temat till filmen ”Beasts of the Southern Wild”. En låt som är dröm, rädsla, epicness och drama på samma gång. Filmen är superfin och gestaltar människor som vägrar låta sig inordnas och anpassa sig till rådande normer; som istället vill leva i samklang med djur och natur. En historia om vår civilisation på kanten till en klimatkatastrof och hur vi människor måste våga se våra ”urmonster” i vitögat för att förstå helheten. / Emil

PopsicleSunkissed

För mig handlar Popsicles låt Sunkissed om att växa upp och minnas barndomen. Låten är lika solig och problemfri som tonår, men rymmer också vemodet i att bli äldre i världen och se dess problem. Jag känner igen mig mycket i den här problematiken och jag tror att fler gör det också! Lyssna! / Fredrik

Eddie VedderSociety

Eddie Vedder, också känd som frontfigur i bandet Pearl Jam, gör filmen Into the Wild om möjligt ännu mer magiskt med sin sång och närvaro. Låten Society i samklang med huvudpersonens resa ut i vildmarken och naturen känns viktigt och väldigt aktuell. Se den! / Oscar

MermonteGaëtan Heuzé

Har alltid avundats och förundrats av människor som på en gång kan ta till sig en låts lyrik och budskap. Själv har jag en alldeles för dålig koncentration för att fokusera på enbart röst-instrumentet, utan går oftare vilse i någon annan detalj. När jag på tionde lyssningen känner mig redo för texten har jag redan hunnit bilda mig en uppfattning vad låten borde handla om. Tre minuter senare inser jag att jag har blivit förrådd. Istället för att vara en återberättelse av min senaste dröm om liljor och lejon, visade sig texten behandla en metafor för något betydligt mer intellektuellt. Tur då att det finns artister som sjunger på franska, ryska och andra hitte-på-ska, så en kan ha sina tolkningar ifred. Här kommer en låt om liljor och lejon. / Linus