Mário Macedo

The Bongo Club hittar rätt bland inspirationskällorna

Så fort jag klickar på första spåret The Hush Hush Song påbörjar en inre diskussion. Det är ju Muse. Näää det är ju Arctic Monkeys. Det blir ingen vinnare i denna interna strid. Istället enas vi om att The Bongo Club har gjort en skiva som är väldigt bra.

Visst går det att hitta hörbara referenser på plattan. Men den största sanningen är att dessa fyra unga killar från Borås sitter på ett tämligen unikt sound i dagens musik-Sverige. Jodå, det är uppkäftig rockmusik sprängfyllt med attityd. Men bandet lyckas i stort sett i samtliga spår på ”Be Careful Not To Stare” hitta den där nerven, den där mystiska ingrediensen som gör att låt efter låt fastnar. Varje låt är en potentiell hit. Som Turn Off The Lights, vilken käftsmäll! Det blir en perfekt avvägning mellan attityd, råhet och en känsla för melodier.

Den unga åldern till trots så har detta band käkat en hel del asfalt genom åren. Man har turnerat både i Sverige och Europa. Och med detta färska släpp så har jag en känsla av att vi kommer få höra mycket mer av Boråsarna i vår och sommar.

Ser jag The Bongo Club på en festivalscen i sommar. Då ska jag med ett vrål från botten av mitt hjärta kräva Who Are You To Say? Den låten kan få vilket vardagsrum, festivalscen eller bilfärd som helst att förgyllas.

Så allt referens-snack till trots, The Bongo Club har hittat helt rätt i sitt sound och man har lyckats knåpa ihop en riktigt riktigt bra skiva. Det räcker gott så.