The Audrey har ordet

Går det att sätta ord på en känsla utan att beskriva den? Går det att beskriva känslor med tomma ord?
Vi har valt att tömma våra känslor i ord
.

Vissa tar promenader, några lyfter tunga hantlar med ’Beatport Top 100’ i lurarna medan andra läser ’Roslund & Hellström’s senaste deckare. Det finns olika sätt att tömma huvudet på tankar och att hitta ro på. Vårt sätt är att skriva musik.

Sedan den första låten vi skrev ihop så har vi alltid haft samma grundpelare att stå på – ärlighet. Musikskapandet är vårt sätt att skriva av oss på. Musikskapandet är vår dagbok. Det är därför våra låtar handlar om verkliga händelser från våra egna liv. Vare sig det är goda- eller mindre goda känslor som dessa händelser för med sig, så tror vi att det är viktigt att få dessa känslor ur sig.

Vi har alltid tyckt om att prata öppet med varandra. Vi är två personer som älskar att analysera, vare sig det är situationer eller människor. Vi drar saker till det yttersta tills det inte finns någonting kvar att dissekera, och just där, just då, finner vi den symbios som gjort att vi skapar musik som får oss att känna en känsla som vi båda är eniga om att vi inte kan finna någon annanstans. Detta har gjort att det underlättar något enormt när vi är djupt inne i en skrivprocess. Att vi båda vet precis i vilken riktning vi bör gå och vilken känsla vi eftersträvar. Det är få förunnat att få ha sådana människor vid sin sida.

Ett återkommande tema i våra låtar är kärlek och vi har frågat oss själva -”varför?”. Vår teori är att vi båda har upplevt kärlek i olika former, både lycklig- och olycklig kärlek. Vi har sett föräldrar som skiljt sig, vi har fått egna barn, vi har blivit dumpade av tjejen vi trodde var vår framtid, vi har varit nyförälskade, vi har släktingar som gått bort och vi har vänner som svikit.
Listan är lång över de olika typer av kärlek vi upplevt, så varför inte skriva om dem?

Vår senaste singel heter Small Town Romance. I denna låt skildras kärleken vi känner för vår hemstad, med allt vad det innebär, gentemot det lillebrorskomplex vi alltid bär med oss när vi siktar mot högre höjder.