Foto Martin Wilson

Terra och ms. mullins på Klubb Din Mamma

Klubb Din Mamma bjöd i fredags på en helkväll i gitarrernas tecken. Klubben satsar alltid på att skapa en estetiskt tilltalande inramning, något som denna kväll skapade en spännande kontrast mot kylan utanför och de larmande gitarrerna på scen.

Norrköpingsbandet ms. mullins inledde kvällen med en spelning som i de bästa stunderna förde tankarna till Fireside. Att vara förband till en mer etablerad akt kan vara utmanande men bandet visade stor spelglädje och en vilja att ta tillvara på ögonblicket, något som smittade av sig i lokalen. En av höjdpunkterna var den finfina covern på MGMTs ”Electric Feel” men även det egna materialet höll hög kvalitet, och enligt uppgift ska en EP vara på väg. Vi följer processen med intresse.

Huvudakten var Göteborgsbaserade kvartetten Terra, innehållandes bland annat sångaren Karl Sundström och trummisen Mathias Ek, båda med förflutet i Ram Di Dam som tidigare spelat på Klubb Din Mamma. Medan en, måhända orättvis, kritik mot Ram Di Dam skulle vara att det låter ganska mycket slutet av 00-talet, så har de tagit ett steg vidare i Terra, mot något mer tidlöst. Soundet är både skitigare och tyngre, och med texterna på svenska kommer Sundström till sin fulla potential. Obligatorisk passagepunkt numera i rock på svenska är oundvikligen Hurula, och visst ser man likheter, men bandet gör ändå något eget.

På Klubb Din Mamma går de på attack direkt med blytunga ”Alla förlorar” och bjuder sedan på en genomgående tight och medryckande spelning. De flesta spåren hämtas från senaste släppet ”Terrarism”, med den givna höjdpunkten ”Svarta lådan” men bandet testar även åtminstone tre nya låtar från en kommande EP. Av dessa låtar att döma känns soundet såklart igen, men möjligtvis pekar de mot mer ett mörkare och tyngre sound. Exempelvis ska ”Goda händer” bli intressant att höra i färdigt skick. Sammanfattningsvis; en bra kväll!