Sveriges bästa trummis?

Svenska Graveyard – ett av våra bästa hårdrocksess – har precis avslutat en turné i USA tillsammans med Mastodon och Clutch. En jävla drömuppställning som gärna får göra en vända i Europa snart.

I mitten av maj stannade turnén till på House of Blues i Boston och youtube-användaren ”moussecasey” fångade lite över halva bandets spelning i helt okej kvalitet.

Bland annat en ny låt som kommer att vara med på skivan som ska komma i höst. Lite oklart vad den heter, på setlist.fm heter den Shunken och youtube-klippet är döpt till The Shark. När Joakim Nilsson presenterar den i klippet låter det mer som ”The shuck”. Hur som helst, det är en typisk Graveyard-dänga med ett snyggt taktbyte och vackert trumspel av Axel Sjöberg.

Sjöberg måste vara en av Sveriges bästa och mest underhållande trummisar? När jag har sett Graveyard live har jag ofta kommit på mig själv med att mest stå och titta på honom, och jag skulle kunna kolla på hans trumspel i videorna nedan i flera timmar.

Det finns de som är snabbare och de som är tekniskt skickligare, men det är få eller ingen som är roligare att kolla på än Axel Sjöberg. Det kanske är för att jag själv fuskar lite bakom ett trumset, men jag blir imponerad av det han gör med sitt rätt småskaliga set. Kolla hur han matar på i Hisingen blues. Fantastiskt!