Stök från Stockholm

Lucern Raze
”Stockholm One”
(PNK SLM/Burger Records 2015)

Luke Reilly är britten som hoppade av Sex Beet, flyttade till Stockholm och startade skivbolaget PNK SLM (Les Big Byrd, HOLY med flera). I slutet av februari släppte han första skivan med soloprojektet Lucern Raze – ”Stockholm One”.

I skrivande stund sitter jag på ett kafé i Götgatsbacken och tittar ut på hipsters och turister som trängs i solstrålarna på ett av Södermalms populäraste gångstråk. Ett utmärkt tillfälle att ha ”Stockholm One” i lurarana.

Den här skivan andas verkligen Stockholm, med låttitlar som The Ballad of Falugatan och Stockholm Syndrome, och den härliga lo-fi-covern på Teddybears Yours to keep. Skivan låter som att den kommer direkt från ett garage på Söder (och ska ha spelats in på en vecka). Kollaget på omslaget förstärker känslan av indieproduktion.

Det är skramligt och charmigt otight, och rakt från hjärtat. Someone like you är skivans bästa stund, men svänget i La Ia No går inte att värja sig från (jag kommer att tänka på en punkigare Jake Bugg), samma sak med Sunshine Blues.

Några låtar kunde med fördel ha kapats bort och gjort det här till en ännu mer kort och koncis platta, mitt intresse hålls inte uppe i alla låtar. Men känslan sitter där. Nästa gång blir det en fullträff.

Lyssna på skivan på Spotify.