Skurkar och Skraeckoedlor får Lkpg att gunga

Jag har ju sagt det förr och jag säger det igen. Det är fortfarande med viss skepsis jag besöker konserter med annonserat Stoner-sound. Det släpiga baktunga soundet kan lätt bli för mycket, för monotont. Men jag har på senare tid blivit motbevisad (Hej Tornet) och jag skulle bli det igen. Motbevisad och brutalt nedbankad i golvet och upptryckt mot väggen skulle det visa sig

Först ut och upp på scenen är Norrköpingsbandet Skurk, en hyfsat ny konstellation med medlemmar ur olika band från grannstaden. Och bättre start på kvällen kunde man väl knappast önska sig. Det är slagsalva efter slagsalva. Bandet hoppar hur säkert som helst mellan det skitiga tunga och mer poppiga (ursäkta) melodiösa.
Det är ett riktigt snyggt set och jag är övertygad (helt jävla övertygad) om att Skurkarna kommer spela på betydligt större scener framför betydligt fler människor inom en väldigt snar framtid.
För så mycket känsla, så mycket talang, så bra låtar kommer inte att gå obemärkt förbi.

Sen var det då dags för kvällens huvudakt. Den lilla lokalen är nu smockfull med folk. Det är svinvarmt och sprängfyllt av förväntan. Skraeckoedlan som med sin färska platta ”Sagor” i bagaget gör en spelning som jag utan tvekan skulle ranka som en av de tajtaste jag bevittnat i år.
Med Mamont-covern Mammuten som startskott så ges det inga andningspauser, inte ens en sekund att hitta tillbaka till ett vettigt sinnestillstånd. Det är (ursäkta om jag svär mycket idag) så in i helvete tajt och så förbannat jävla tungt så jag förbannar min korta popfrilla och önskar mig långt böljande hår så jag kan headbanga i takt till de avgrundsdjupa riffen.

Jag skulle kunna plocka vilken låt som helst ur setlisten och skriva en uppsats om hur överjävligt just DEN låten svängde. Hur skitigt soundet var, hur melodiöst musiken låter under alla smutsiga lager av effekter, och jag skulle ändå inte kunna hitta exaakta ord på känslan i min kropp.

Är jag nu överbevisad? Är jag övervunnen? Är jag ett nyfrälst stoner-fan? Ja jag tror nog fan att Skurkar och Skraeckoedlor vann över mig till The Dark Side.

För hur ska man kunna stå emot det här. Gå in på Spotify. Sök dig fram till Skraeckoedlan. Klicka på valfri låt. Skruva upp ljudet till elva. Plocka fram din luftgitarr och kör.
Bara kör.