Skraeckoedlan – lite fetare, lite bättre

Skraeckoedlan
Sagor
(Razzia Notes, 2015)

Ni vet den där känslan av odefinierbart välbehag när ni stryker ett lite för tjockt lager av smör på mackan!? Den är Skraeckoedlan personifierad.

Lite fetare, lite bättre.

För just som det är nöjsamt att lättjefullt smeta mer smör på brödet, just så fläskar orkestern på med mer ister i varje riff. Bitvis är det så tungt och så drypande att det knappt kan bli mycket värre. På ett väldigt positivt sätt.

Skraeckoedlan är mer av allt. Mer av fuzz, mer av sväng, mer av melodi, mer av texter som man nog gör bäst i att inte fördjupa sig allt för mycket i om man inte är vansinnigt intresserad av flummiga fabler.

Jag finner ingen anledning att försöka sortera in ”Sagor” i någon form av fack utan nöjer mig kort och gott med att det är råsvängig rockmusik av välformat märke. Skraeckoedlan har steppat upp ytterligare ett pinnhål sedan debuten ”Äppelträdet” och det är inte tu tal om att det är ett välsvarvat liveband mer än något annat som hörs på den här ansträngningen.

Lyssna på Odjuret och Squidman och ni kommer förstå precis vad det är jag menar.

Så mycket mer än så behöver egentligen inte sägas om den här releasen.

Om ni ursäktar, jag har en frukostmacka att bre…

 

Drefvet gav pennan till orkestern med uppdraget att lista ”fem ämnen det absolut inte går att skriva låtar om” tidigare under våren. Resultatet av det kan ni läsa här.