Johan Carlén

Skit i nya plattan – här är hitsen

Idag släpper Avatar sitt nya album ”Feathers & Flesh”, det innebär några nya spår att addera till hitlistan.

Göteborgsgänget är aktuellt med ny skiva, ”Feathers & Flesh”, där de valt att knata ännu längre in i det tivoliland som de gett sig på att utforska på djupet allt sedan 2012 års ”Black Waltz”. Jag har plöjt den nya ansträngningen många varv och det är en bra skiva, inget snack om den saken, men i vanlig ordning när det kommer till Avatar är det höga toppar och djupa dalar. Riktig briljans blandas med vad som känns som torftig utfyllnad. Som om vissa spår är rena självklarheter medan orkestern i andra har försökt alldeles för mycket och därför inte nåt hela vägen fram.

Det är egentligen inga konstigheter, så har det för det mesta varit när det gäller den här orkestern och dess gärning. Varje gång de släppt en ny platta har de lämnat spår efter sig som gjort djupa avtryck och som fortfarande betyder mycket för undertecknad (Paint me red från ”Black Waltz”, som jag skrev en lång krönika om en gång, tillhör fortfarande en av mina absoluta favoritlåtar), medan annat mer förgängligt flugit ut i periferin.

Därför säger jag kort och gott, skit i nya plattan, fokusera på hitsen.

Nedan finner ni ”Avatar greatest hits enligt Mjörnberg”, en uppvisning i pur Avatar-briljans och egentligen det enda ni behöver för sant välmående. Det allra bästa ur orkesterns karriär, givetvis kompletterat med de finaste stunderna från ”Feathers & Flesh”.

Varsågoda.