Simon Norrsveden & Ms Henrik har ordet

SIMONS FRÅGOR OCH Ms HENRIKS SVAR

1.I min favorit Ms Henrik-låt sjunger du (tror jag) ”he broke my nose, I broke his heart, and they all broke me”. Har jag förstått detta rätt?
Om ja; vad betyder detta?
Om nej; vad sjunger du egentligen?
Okej det blev tre frågor i en (förlåt)
.

– Hej hej Simme Norre! Du har förstått texten nästan helt korrekt, istället för ”they” är det ”we”. Den textraden handlar om när gud ville göra upp med Abraham på en Amerikansk landsortsväg, nummer 61 tror jag att det var.

2. Om du istället för att bli musiker hade arbetat i Göteborgs hamn,
vilket smeknamn tror du att du hade fått och varför?

– Världens bästa fråga! Eftersom både ”Tjuven från Bagdad” och ”Piss i huvet” är upptaget så hade jag varit känd som ”Tango i brödet”.

3. Gillar du black-metal?

– Jag älskar Black Metal, men inte att lyssna på. Vi måste slänga döda djur på alla som inte är true.

4. Om du vaknade en dag som Simon Norrsveden, vad hade du gjort först?

– Tagit sju varv runt östermalm utan något på överkroppen. Och två på söder utan något på underkroppen.

5. Vilken fråga är du mest trött på att få i intervjuer?

– ”Vad är meningen med livet?”. Jag vet inte det Per Sinding Larsen, fråga någon annan.

Ms HENRIKS FRÅGOR OCH SIMONS SVAR

1. Det finns en litterär kvalitet i dina texter, har du eller kommer du skriva i längre format,
t.ex novell eller roman?

– Jag hade faktiskt tankar på att skriva något sådant för några år sedan. Men det berodde på hybris. Jag har nästan ingen hybris kvar, vilket såklart har positiva effekter för mig som person, men jävligt dåliga konsekvenser för konsten.

2. Hur mycket av Värnamo finns kvar i dig nu?

– I tid och otid hälsar jag på vänner genom att nästan lite aggressivt ropa HALLAU DÖHH. Sen kan jag inte uttala hamburgare. Men ens rötter sitter ju kvar. Försiktigheten. Tveksamheten kring hur mycket plats man får lov att ta. ”En ska ju inte va märkvärdig”.

3. Har du en uppväxt i en småstad att tacka för bra saker i livet eller är det skulden till dåliga? Hade du nu i efterhand hellre vuxit upp i Stockholm?

– Nu trampar jag eventuellt ca 7 miljoner svenskar på tårna, men för mig så hade det nog varit bättre. Det fanns, i alla fall då, någonting med acceptansnivån för hur man får vara som var ganska låg där jag växte upp. Kanske framför allt kring genus och sexualitet men också kring intresse och vad man tilläts att njuta utav. Skolans ende öppet homosexuella kille var exempelvis känd som ”bögen” av samtliga 1500 elever. Jag minns inte vad du hette, men va modig du måste ha varit.

4. Vem i The Muppets gillar du mest och varför?

– Kakmonstret. Han är så endimensionell. Det är skönt med sådana ibland.

5. Varför tror du att så himla få förstår att The Informers är en fantastisk film och kan du berätta
för dom vad dom missat?

– Alltså det är ju alltid skönt att titta på dekadens för att det ger en möjligheten att tänka att det ju finns andra som har det värre. Jag har alltid funnit det spännande att ta del av skildringar där dekadens möter lyx (i Informers har alla snuskigt mycket pengar och knarkar otroligt mycket). Det finns något i det som utmanar den kapitalistiska normen om att lycka och materiell framgång skulle hänga samman. Sen är ju Informers bara en snygg jävla film. Och en grym roman.