Pierre Björk

Silvana Imam tar sig an kärleken

Det är få artister just nu som får mig att känna så mycket som Silvana Imam. När hon rappar om att vara stjärnan från Syrien slår hjärtat lite hårdare och när hon håller sitt brandtal i slutet av I min zon är gåshuden aldrig långt bort.

Det har inte förändrats på nya femspårs-EP:n ”Jag dör för dig”. Känslan är fortfarande där. Vad som däremot har förändrats är temat, som har skiftat från poltik till kärlek.

Jag dör för dig är en helt fantastisk låt (som en får anta handlar om Beatrice Eli). Det är en kärleksballad för en ny generation, lika kaxig som ödmjuk – ”jag är en naturkraft, jag borde brukas, jag dör för dig”. Zon är lite tyngre men inne på samma tema.

Silvana är grym på att jobba med stora känslor, vare sig det handlar om feminsm eller kärlek. När hon är i sin zon är hon oslagbar.