Arkivbild: Martin Wilson

Silvana Imam är ett svenskt kulturarv

Orden ovan är Silvana Imams egna. Men jag skriver under direkt. Om man bortser från att Imam är en fantastiskt begåvad artist, så har hon trots sin unga ålder en hel del andra titlar på sitt CV. Ofrivilligt eller inte låter jag vara osagt. Men Silvana Imam axlar alla dessa roller på ett mäkta imponerande sätt.

Allt Silvana Imam tar sig an blir till guld just nu. Hon kan inte göra något fel. Det är lätt att tro att all denna hajp kring hennes namn är ett luftslott. Men icke icke icke. Silvana Imam och hennes talang är så äkta, så genuin att det inte råder några som helst tvivel om att hon är mer än bara en rapartist som haft bra tajming.

Silvana Imam är här för att stanna!

Spelningen nere på ett bastuhett The Crypt går i samma spår som de spelningar jag sett med Imam tidigare.
En riktig jävla holmgång. Det finns inte en chans till vare sig reflektion eller andningspaus. Det är gasen i botten från första jordbävningsframkallade beatet till det sista.
Och Silvana spottar ur sig texterna som om de vore eld.
Jag har aldrig tidigare hört ett sånt överjävligt publikbemötande, det jublet hade överröstat vilken jetmotor som helst, och det märks att Silvana Imam går igång på bemötandet. Hon är en naturkraft på scenen, hon är världens alla stormar och det blir i slutändan så vansinnigt mäktigt.

Jag menar DEN leveransen av Storm. DEN attityden i I-M-A-M pt.2. DET beatet i Tänd Alla Ljus. Jag skulle kunna fortsätta i all evighet. Varje låt är en unik upplevelse. Varje beat en hästspark i bröstet. Varje vers skapad ur blod, tårar, eld och levererad med urkraft.

Silvana Imam är ett svenskt kulturarv. Så är det bara.