Selkama skapar musik för solnedgångar

Bröderna Flemström har gjort det igen. Vilka då? Men hallååå!! Kommer du inte ihåg? Den här EP:n slog ner som en nyårsraket i min inbox och spelas fortfarande här hemma.

När nu Beat The Heart i skrivande stund tar en liten paus så passar Nicolas och Kim på att få utlopp för sin kreativitet. Där bandets EP var vacker i sin svulstighet är detta släpp dess raka motsats, men ändå inte. Svulstigheten finns kvar, om än i mindre skala. Men Selkama har samma storslagna uttryck.

Det är fortfarande musik som fyller hela rummet. Det är musik som tar sig in under huden och fyller kroppen med en så fantastiskt skön känsla. Eller som Nicolas själv uttrycker det: Vi ville göra något avskalat och har fokuserat på stämsången oss emellan, samt att ha tydliga melodier och berättande texter. Musiken spelade vi precis som tidigare in i Vintage Loft Studio, en studio byggt på loftet av en lada. Jag spelar akustisk gitarr, min bror Kim spelar piano, och sedan tog vi in lite lokala musiker som la på lite enklare percussion samt fioler.

Det här är musik för sommarnätter som aldrig tar slut. Faan va avis jag blir på personer som är så jävla talangfulla. Bröderna Flemström har gjort det igen!