Samling släpper nytt och får ordet

Summering med en topp 5 lista över låtar jag verkligen inte vill lyssna på.

Resan fram till den här skivan har varit lång. Den har gått genom berg och dalar. Autobahn fylld av vägspärrar och köer. Fort har det gått; långsamt.

Jag har lärt mig mycket men ändå känner jag mig lika tom som att jag blivit slagen i huvudet och lider av minnesförlust. Vad hände? Vad gjorde jag? Spelar någonting någon roll?

Det jag vet är att den här skivan är en viktig skiva. Viktig?

Inte en sådan som vinner några priser eller får några radioframgångar – Vad är ens allt det där egentligen?

Det är heller ingen politiskt album eller som tar tag i viktiga ämnen som samhället bubblar av just nu. Det är ju det musik, konst ska göra; spegla allt det.

Den här skivan gör inte det. Inte allt. Inte det viktigaste. Men en liten del. Kanske en liten, liten smula av den översockrade Skogaholmslimpa som är vårt samhälle.

Skivan inspirerar heller inte till förändring eller något hopp. Inte det där uppenbara, YouTubeifierade hoppet i alla fall. Mer ett dovt hopp. En tröst kanske.

Men skivan är viktig. För oss i bandet. För mig.

Musiken handlar om människorna i våra liv. Om känslan av orimlig glädje, om att vara med fast ändå inte. Om kärlek. Om familj. Om missbruk.

Musiken bottnar i oss som band och personer, hoppfullt fantasifull och sökande.

Musiken är vår vardag skriven i andedräkt på bussfönstret.

Detta är en topp fem-lista över låtar som jag verkligen inte vill lyssna på för att jag blir så knäckt över att det är så jäkla bra.

1. RocketsMoon City Boys
Det här ett band som man vill vara ensam om att lyssna på. Musik som får mig att bli en egoistisk fanatiker måste jag hålla mig borta ifrån. Jag fick inte vara ensam om att lyssna på Joy Division. Kommer nog inte vara ensam att lyssna på Moon City Boys heller.

2. Everything You Know Melts Away Like SnowDaniel Norgren
Stänger av, går därifrån, ställer mig och monotoni-diskar för att hålla tillbaka tårarna.

3. It’ll Take A Long TimeSandy Denny
Hatar att leva nu. Vill bara leva då.

4. Second Life ReplayThe Soundtrack Of Our Lives
Ett mästerverk som jag inte vill lyssna sönder. Jag vill behålla förvåningen och euforin över hur bra den här låten är.

5. Mr MetLambchop
Stämningen i den här låten kan handla om vad och vem som helst. Låg tröskel, sömlös och inbjudande utan att bli trist och slätstruken. Håller mig borta ifall jag har fel.

 

Samling – Sen Glömmer Jag Hur Du Ser Ut