Pär Bäckstrand/TV4

Så mycket bättre

Jag är rent ut sagt så jäkla lycklig över att Så Mycket Bättre är tillbaka i rutan igen att jag kan gråta. Eller.
Jag inte bara kan. Jag gör det. Det är ju inte så att jag är ensam om det heller, utan vid varje bordssitttning är det alltid någon som fäller en tår.
En sommarvecka på Gotland mitt i snålblåstsregniga hösten, så mycket bättre kan det inte bli.
Vilken himla tur vi har som fick in detta formatet i våra liv.

Årets gäng är för egen del ett knippe favoriter vars låtar jag definitivt känner mig hemma med. Det är ju faktiskt så att jag till och från brukar få höra att jag är lik en av dom.  Osäkert hur hur lika vi är, men det är sannerligen en komplimang.

Först ut att stå i rampljuset blev allas vår Tommy Nilsson. Tjejtjusarnas man, skandalernas Casanova och….eller…en mjuk och fin man som äntligen hittat hem och sig själv? Med en stökig uppväxt är det inte helt konstigt att det blev som det blev. Fast han verkar hel nu och visade upp en stor ödmjukhet och ser inte bara sina programkollegor utan creddar även bandet. Har någon gjort det så tydligt innan?

Jag ser fram emot att få dyka ner i ett hav av tolkningar i höst. Att upptäcka gamla favoriter och förhopningsvis även få nya. Bring it on. Sverige är redo för en ny säsong.

Såhär tycker jag – vad tycker du?

Magnus Carlsson
Allt som jag känner
Magnus gör en weeping-version och gör det bra. Den så pass egen att den orubbliga favoriten får vara kvar i sitt skick för oss som är uppväxta med den. Så det gör inte så mycket. Tror dock inte på att det blir någon större hit.

Lisa Ekdal
Amelia
En av Tommys egna favoritlåtar som Lisa såklart vänder upp och ner på och sätter in sambatoner till sin unika röst. Den här låter Lisa och vi kommer att få höra denna mer.

Freddie wadling
En dag
Tyvärr tyvärr tyvärr får vi nu inte höra mer än en lite snutt av en demoversion av Tommys vinnarlåt från Mellon -89. Det är sorgligt. Men livet.
Och Tommy det heter inte schlagerfestivalen.

Little Jinder
Jag vill ha sex med dig/Du vill ha sex med mig
Det är egentligen ett så självklart val att hon skulle göra just denna. Josefin reste sig och körde utan försnack. Hon har vänt på steken och låten handlar om att vara den den andra kvinnan. Stort och modigt.
Josefin – vi är många som behöver dig i våra liv. Känn det.

Jill Johnson
Öppna din dörr/Open your heart 
Jill sätter en engelsk text på låten och flyttar den framåt 20 år, när förälskelsen svalnat och livet vandrat sin stig.
Från nykär till att behöva kämpa för att bli sedd av sin kärlek. Vem har inte fått göra det någon gång? Att vi numera också vet att Jill är nyskild sätter en extra dimension till hela låten.

Danny Saucedo
Talk of the town/Snacket på stan
Danny ger oss en Timberlake-inspirerad feelgood låt med bra vibbar. Det enda den saknar är sol mot hud och en kall dricka i glaset. Vi har en ny Dannyhit.

Fasiken vad jag ser fram emot de övriga avsnitten.

Det här är så himla mycket bättre!
Det här är en premiär av rang.