Så här lät mars

I skrivande stund tittar jag ut genom fönstret på regn och en grå himmel. Men mars bjöd i alla fall på några riktigt våriga dagar, och det är ju då man vill ha några riktigt bra låtsläpp som kan vara soundtrack till stunder med take away-kaffe i solen. Här är några av mina favoriter från månaden som gått.

Stella Lugosi – Lovely daughter
Låten som jag har knarkat mest den här månaden. En helt fantastisk ballad med gitarr och harpa, inspelad via en datormick. Väldigt mycket lo-fi, väldigt mycket hjärta.

Matthew E White –Rock & Roll is cold
Att ”Fresh blood” fick 10/10 i Sonic var väl ungefär det mest väntade den här månaden. Skägg och gitarr – rakt in i målgruppen. Nåja, det går ju faktiskt inte att motstå det här svänget.

Songs of Boda – Where my hands might go
Omöjlig att sluta nynna på. Helt fantastisk melodi. Läs en intervju med Daniel ”Boda” Skoglund här.

Liturgy – Follow
Månadens mäktigaste metal. Jag kan knappt sitta still när jag hör den. Hjärtat rusar. Svår musik att lyssna på på tunnelbanan alltså. Läs recensionen här.

Kendrick Lamar – King Kunte
”To pimp a butterfly” var skivan som fick mest uppmärksamhet i mars, när den släpptes en vecka innan utsatt releasedatum. Boom! Det här är dess finaste stund.

Grimes, Bleachers – Entropy
Poppigt till tusen. Entropy som var med som soundtrack i fjärde säsongen av ”Girls”.

Girlpool –Ideal world
Bas, gitarr och stämsång – mer än så behövs inte.

Beri – Fri
Manifestgalan tidigare i år gästades Cleo av Beri, och gjorde ett fantastiskt intryck. Hon såg ut att trivas hur bra som helst på scenen, med en grym attityd. Den åttonde mars släpptes hennes första singel och den sitter som gjuten. Tungt!

Seinabo Sey – Pretend
Alltid en högtidsstund när Seinabo Sey släpper ny musik. Man kan förvänta sig soul av högsta kvalitet. På nya EP:n, som släpptes igår, var det Pretend som fångade mig mest.

1987 – Hej då
1987 följer upp förra årets grymma Bomb med mer snygg pop på svenska. ”Du river upp såren, jag har ögat mot nålen”. Vackert.

De här låtarna och flera hittar du i spellistan på Spotify.

Tidigare månader