Så här lät juni

Den här månaden bestod till stor del av peppande och preppande inför tre dagars festivalande på Bråvalla. Den samlade bevakningen därifrån hittar du här. Men en hel del bra ny musik har det släppts också. Här är ett axplock.

JJ – Truce
Nytt från den här älsklings-electro-duon som släppte en fullängdare för ett år sedan. Som alltid är det fantastiskt att höra Elin Kastlanders säregna röst. Truce är catchig i sin minimalism.

Ghost – Cirice
Ghost är äntligen tillbaka! Efter att ha knarkat live-klipp från bandets spelningar i juni så tycker jag nästan att From the pinnacle to the pit från kommande skivan ”Meliora” låter strået vassare än singeln. Men Cirice är otroligt bra den med. Långt bättre än flera av låtarna på ”Infestissumam”. Missa inte den snygga videon heller. Läs mer om låten här.

Slayer – Repentless
Vi har fått några smakprov från Slayers kommande skiva och snart är det dags för release. Titelspåret visar Slayer i storform med ett stenhårt riff och vansinnig sång från Tom Araya.

Skraeckoedlan – El monstro
Norrköpings bästa stonerkvartett släppte helt fantastiska skivan ”Sagor” i juni. Låt mig ge er några ord för att beskriva den: Episk. Massiv. Storslagen. Refrängen i El monstro är soundtracket till att stå på toppen av Mount Everest och titta ner på mänskligheten.

Mattias Alkberg – Tjugonde
Punk eller electro. Vilken kostym Mattias Alkberg än tar på sig verkar han inte kunna misslyckas. Tjugonde är en skönt tillbakalutad låt med sedvanligt lysande Alkberg-text.

Borgerlig Skymning – Välviljans fascism
Duon som gav oss genialiska Han röstar på FI (för att få ligga) är tillbaka med mer politisk electro. Den här gången är det folkhälsoministern som får sig en släng av sleven.

Refused – War on the palaces
Sveriges mest legendariska hardcore-trupp är äntligen tillbaka på skiva. Med ett helt klart intressant sound. Blåset i War on the palaces är kanske inte så HC men fan vad bra det är. Läs om bandets spelning på Bråvalla här.

Craig Finn – Newmeyer’s roof
En skön americana-bit som tar sitt avstamp i den elfte september 2001 när Finn satt på sin kollega Newmeyers tak och såg tvillingtornen falla. Läs hans egna ord om låten hos Stereogum.

Little Jinder – Sommarnatt
Klart att Little Jinder släpper en låt om att dra runt i sommarnatten, det finns väl ingen svensk artist just nu som är mer kompatibel med den grejen. Hon gör det såklart grymt bra också. Läs om Little Jinders spelning på Bråvalla här.

Riwen – Hades trail
Drefvet-favoriterna Riwen släppte precis första smakprovet på kommande fullängdaren. Den här gången är hela bandet med på inspelningen, till skillnad från första EP:n som den ursprungliga trion spelade in (Johannes Persson, Christian Augustin och Fredrik Lindkvist). Det här låter riktigt lovande inför skivan som släpps den 28 augusti. Låten är inte släppt på Spotify än men finns att streama här.

Detta och mer hittas i spellistan nedanför.

♦ Tidigare månader